Общо показвания

четвъртък, 13 октомври 2011 г.

ТАЛАСОТЕРАПИЯ – СЪКРОВИЩАТА НА МОРЕТО !


Таласотерапията се основава на използването на морска вода, калта, солта, водораслите и други дарове от морето. Прилага се както с лечебна така и с профилактична цел. Теласотерапията укрепва имунната система, подобрява кръвообръщението, снабдява с необходими минерали и други полезни вещества организма, отстранява нервното напрежение и стреса, възстановява жизнената енергия, възвръща хармонията на душата и тялото. Правилното използване на таласотерапевтични продукти и процедури в значителна степен забавят процесите на стареене.
Водораслите са първите растителни организми на Земята, появили се преди повече от 3 милиарда години. Известни са хиляди различни вида водорасли, много от които се използват в козметичната индустрия. Веществата съдържащи се в тях, влизат в състава на продукти за отстраняване на целулит, укрепване на бюста, изглаждане, овлажняване и подхранване на кожата, забавяне на признаците на стареене и др. В морските водорасли има запас от активни елементи – азот, фосфор, сяра, калции, калий, магнезий и др., които се съдържат и в клетките на човешкия организъм.
Много често използвано е синьо-зелено водорасло Spirulina, което съдържа витамини A, D, B1, B2, B3, B6, B12, , K, F, бета каротин, макро и микро елементи - селен, хром, цинк, калций, мед, фосфор, желязо и др. Благодарение на този уникален състав екстракт от Spirulina се влага в козметични продукти предназначени за интензивна хидратация, омекотяване и нормализиране на водно-липидния баланс на кожата. Освен това се стимулират обменните процеси в кожата, клетъчната мемебрана укрепва, отсраняват се токсините, а клетките са защитени от вредното въздействие на свободните радикали.
Laminaria принадлежи към кафявите е водорасли и съдържа висока концентрация на йод в органична форма. Както е известно, йодът е необходим за синтезата на хормони, които участват в процеса на липолиза и и повишават снабдяването на клетките с кислород. Освен това йодът способства за усвояването на фосфора, калция и желязото.
Fucus, Palmaria palmate, Liotamnium и др. водарасли също се използват в таласотерапевтични процедури заради своите ценни качества и съставки, чрез които нормализират обмяната на веществата, стимулират микроциркулацията и изваждат токсините от организма.
Специалистите по таласотерапия признават ефикасността от лечението и профилактиката с продукти, съдържащи екстракти от водорасли – под формата на вани или апликации върху тялото. Например, изключителният състав на кафявите водорасли им придава не само стимулиращи и реминализиращи свойства, но също и отслабващо и антицелулитно действие чрез увеличаване на клетъчната обмяна. Освен това стимулират освобождаването на токсини от тялото, затова подобни процедури са особено препоръчителни за изморени хора. Умората постепенно изчезва и жизнеността се възстановява. Кожата е перфектно хидратирана, подхранена и изгладена, а обиколката на тялото намалява след всяка терапия.