Общо показвания

четвъртък, 16 март 2017 г.

Бъдете мотивирани жени .Това е важно за развитието ви.

Мотивацията е   моторчето, което ни движи напред. Личната мотивация е стимулът, който стои зад всички наши действия. Това е мотивът или причината  да започнем дадена работа, да изберем конкретен партньор в живота си, какви материални блага да притежаваме. 


Как може човек да се мотивира достатъчно, че да прави по-големи постижения в областта, в която е зает, да използва талантите си, да се развива, да постига успехи, да достига целите си.
Ето няколко практични съвета как ти можеш да се мотивираш сама:1. Открий какво искаш от живота си и към какво се стремиш! Задай си точните въпроси – накъде вървя, каква е крайната ми цел, как искам да изглежда бъдещето ми след 2 години, 5 години, 10 години. Създай си много ясна и цялостна визия! Използвай визуално табло или тетрадка на мечтите, където със стикери, картинки, думи да изразиш желанията и целите си. Представяй си и си припомняй всеки ден нещата, които искаш горещо. Това ще те амбицира да ги следваш.
2. Предприеми конкретни действия и се концентрирай върху резултатите. Действието е важна брънка, но ако резултатите не бъдат постигнати, удвои усилията си. И най-важното, никакво оправдание или извинение не трябва да те контролира.
3. Ако си спортсмен по душа, представи си, че играеш игра, в която трябва да победиш. Преминаването през изпитания е едно от условията на играта, така че не позволявай нищо по пътя да те спира или отклонява. Просто продължавай напред!
4. Бъди креативна, направи пътя си по-интересен. Животът на всеки човек е индивидуален. Днешният ден няма да се повтори, затова е уникален. Използвай го по оригинален начин, изживей го различно. Експериментирай! Забавлявай се! Така няма да ти е скучно.
5. Потърси повече информация. Вярно е, че когато опознаем дадена дейност, работа или наука, ще я обикнем. Развитието и самообучението са част от процеса на напредването. Важното е да бъдеш обучаема и да попиваш всичко полезно.
6. Поставяй си малко по-високи цели от реално изпълнимите. Цели се към луната. Независимо, че няма да я уцелиш, със сигурност ще стигнеш малко по-далеч от реалните ти възможности.
7. Приоритизирай. Спазвай принципа 80/20. 20% от действията водят до 80% от резултатите. Знаейки целта си, можеш да се концентрираш върху задачите, които са по-ефективни и да оставяш по-маловажните по-назад в списъка.
8. Бъди отговорна и не отлагай днешната работа за утре. Разполагаш с 24 часа от денонощието и ти преценяваш как да ги оползотвориш пълноценно. Знай, че всеки друг човек разполага със същото време.
9. Прави първо досадната и скучна работа, като знаеш, че следва далеч по-приятна. Ако оставиш неприятните задачи за край, може въобще да не ги свършиш. Нещата, които са представляват най-голямо предизвикателство, нека заемат най-продуктивното ти време от деня.
10. Запознавай се с интересни и мотивирани хора. Общуването с позитивни личности с висока мотивация може да ти помогне и ти да станеш по-мотивирана. Споделянето на опит и идеи може да ти даде насоки как да станеш по-ефективна.
11. Следи постигнатите резултати. Измисли си определени параметри, които ще ти помогнат да ги следиш. Задавай си постоянно въпроса – има ли какво да подобря. Съответно отбелязвай всяко нещо, което може да усъвършенства подхода ти и го тествай. Така ще ставаш все по-добър специалист. Но никога не се отдавай на самодоволство. Винаги има още какво да научиш.
12. Бъди постоянна и не спирай да работиш за постигане на целите си. „Повечето хора успяват, защото са твърдо решени да успеят. Понякога хора със средни способности постигат изключителен успех, защото не знаят кога да спрат.“ Джоржд Алън
13. Постави си краен срок. Крайният срок веднага дава импулс в мозъка ти, че дадено занимание е спешно. Когато имаш дата, до която трябва да приключиш, съответно се засилват механизмите в теб тази задача да бъде свършена навреме. Крайният срок те кара да действаш.
14. Работи с нестихващ ентусиазъм и не се вслушвай в песимистичното мнение на другите. Един от принципите ти да бъде да не позволяваш на нищо негативно да ти влияе. Не поглеждай през рамо и не се поддавай на страховете си. Расте това, което ти решиш да подхранваш – страхът или оптимизмът. Когато най-много те е страх, трябва и да действаш най-много.